Casa din lemn, o constructie moderna si sanatoasa


Există o serie de avantaje care fac din decizia dumneavoastră de a construi o casa din lemn, o hotărâre înteleaptă şi în concordanţă cu noile tendinţe în construcţii.

Casa din lemn, constructie cu costuri reduse

Casele realizate din lemn reprezintă o modalitate accesibilă de a construi o locuinţă, datorită costului mult mai redus decât al construcţiilor din materiale clasice (caramidă, bca, etc).

Cheltuielile pentru încălzire în timpul iernii sau pentru aer condiţionat vara într-o casa din lemn cu pereţi timp ‘sandwich’ sunt considerabil mai reduse decât în cazul construcţiilor executate din materiale clasice.
Casa din lemn se construieste intr-un timp relativ scurt

Comparativ cu construcţiile clasice, durata de realizare a unei case din lemn este considerabil mai redusă. În medie este nevoie de doar 3-4 luni de la data semnării contractului pentru execuţia unei case până la predarea "la cheie".


Rezistenţă şi confort

Datorită faptului că materialul de baza folosit în acest tip de construcţii este lemnul care este mult mai elastic comparativ cu celelalte materiale de construcţii, permite construcţiilor executate pe structură din lemn să reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

Confortul locuinţei este completat de izolarea fonică, direct proporţională în cazul construcţiilor din lemn, cu cea termicp. De asemenea, casele construite in acest sistem se adapteaza oricărui stil architectural, atat tradiţional, cât şi celui contemporan ori futurist.

Casele construite pe structură din lemn stratificat se particularizează prin excepţionale calităţi termo şi fonoizolatoare ale planşeelor. Tehnologia folosită pentru izolarea construcţiei împiedică schimbul de temperatură cu exteriorul, păstrând astfel în foarte mare parte temperatura optimă din casa, atât pe timpul iernii, cât şi pe timpul verii.


Casa din lemn are o durabilitate indelungata

Casele pe structură din lemn au o durată de viaţă apropiată de cea a construcţiilor clasice. In Transilvania există nenumarate case din lemn care au o vechime de peste 100 ani şi care se prezintă încă bine, cu atât mai mult cu cât la data construirii lor nu existau soluţiile moderne de astăzi de tratare a lemnului împotriva dăunătorilor (antiseptice) sau propagării incendiilor (ignifuge), soluţii pe care societatea noastră la aplică în mod curent şi care contribuie în mod evident la creşterea duratei de folosinţă a acestui tip de construcţii.


Confort termic ridicat

Cheltuielile pentru încălzire în timpul iernii sau pentru aer conditionat vara într-o casa din lemn cu pereţi tip "sandwich" sunt considerabil mai reduse decât în cazul construcţiilor executate din materiale clasice. Confortul locuinţei este completat de izolarea fonică, direct proporţională în cazul construcţiilor din lemn cu cea termică.


Concluzii

Casa din lemn este considerata de foarte multi medici ca fiind sanatoasa pentru organismul uman


Datorită greutăţii scăzute, fundaţia necesară pentru a asigura durabilitatea construcţiei este cu mult redusă faţă de cea necesară unei case din zidărie, scăzând astfel cu mult costul de construcţie al unei case din lemn, fară a fi diminuat totodată gradul de siguranţă dorit.

Casa din lemn se particularizează prin excepţionale calitaţi termo şi fonoizolatoare ale planşeelor; reglează transferurile de căldură pe verticală şi amortizează foarte eficient chiar şi zgomotele cele mai stânjenitoare (călcătura unor pantofi cu toc înalt, tropăitul copiilor, căderea unui obiect greu). Structurile din lemn pot primi cu mai multa uşurintă şi cheltuieli mai reduse finisaje variate şi spectaculoase. Un planşeu bine executat, conform detaliilor din proiectul de structură, ofera aceeaşi rezistenţă ca al unui planşeu de beton armat, avantajul fiind termo şi fonoizolaţia. Din cauza construcţiei uşoare, a sistemului tehnologic aplicat şi a elasticităţii foarte bune, casele din lemn realizate în acest mod oferă o durabilitate seismică mult superioară caselor construite în sistem clasic.

Bariera internă anti-vapori şi finisajele exterioare anti-umiditate asigură protecţia structurii impotriva umiditaţii de orice natură. Tehnologia folosită pentru izolarea construcţiei impiedică schimbul de temperatură cu exteriorul păstrând astfel în foarte mare parte temperatura optimă din casa atât pe timpul verii cât şi pe timpul iernii.


Copyright © 2023 EDBO Design. Toate drepturile rezervate


developed by Webforall Soft